Reviews

​Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden!

Ik geniet nog steeds na van onze dagen samen, het was zo gezellig!

Toen we naar Urk reden dacht ik ach ik zie wel wat het wordt, misschien vijf minuten in de camper rijden, dan heb ik het toch geprobeerd.

Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden!

En dan jouw voorstel om naar Lelystad te rijden fantastisch,het heeft me echt over mijn angst heen geholpen.

Ik heb van Urk naar Amstelveen gereden, ook hier dacht ik ik rij het begin en als het drukker wordt, richting randstad kan Casper het overnemen, nou niet dus.

Ik zat heerlijk relaxed achter het stuur, dit allemaal dankzij jou!

Ik rij nu regelmatig snelweg, wel nog steeds met Casper naast me, nu nog alleen, maar dat gaat gebeuren.

Ik weet denk ik ook wat het probleem is, jij zei elke keer rustig rijden en ik had altijd het gevoel als ik op de snelweg zit moet ik hard rijden. Niet dus het kan ook rustig.

Ik moet elke keer lachen als ik jouw blije gezicht voor me zie toen we terug kwamen bij Urkerhaven en de drie vrouwen achter het stuur zaten, je doel was dus bereikt!

Tineke bedankt voor je steun en voor de gezelligheid,

Joke en Casper maart 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels profiteert ook mijn man van mijn camperrijles

Hoewel ik al jaren ruim 40.000 kilometer per jaar rijd in mijn personenauto, liet ik het besturen van de camper eigenlijk altijd over aan mijn man. Ik vond de camper een groot voertuig en lastig om te besturen, vooral  als het ging om achteruit rijden of inparkeren op een camperplek. Maar eigenlijk was het - als geëmancipeerde vrouw - mijn eer te na dat ik mijn man altijd moest laten rijden! 

De vrouw rijdt camper rijles van Tineke was daarom voor mij een uitkomst. 

In een halve middag bracht Tineke mij de handigheidjes bij voor het achteruit rijden en inparkeren, maar ook andere tips die van pas komen bij het besturen van de camper. 

En: het is een kwestie van regelmatig rijden en vertrouwd raken met de camper.

Inmiddels profiteert ook mijn man van mijn camper rijles. Tijdens onze vakantiereizen wisselen wij nu regelmatig van stoel. En ik moet zeggen dat ik het camper rijden steeds leuker begin te vinden (en ook wel stoer). 

Ik wil daarom tegen andere campervrouwen zeggen: dames, neem ook het camperstuur in handen! Ik kan jullie deze rijles van harte aanbevelen.

En nogmaals dank voor de les Tineke! 

We kijken nu zelf iedere keer  of er een man of een vrouw achter het stuur zit. Meestal is dit een man, maar zo nu en dan komen we toch ook vrouwen achter het stuur tegen, zelfs als er een man naast zit. Het gaat de goede kant op 

Jannette voorjaar 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ik vond je een super instructrice die ik ik graag bij iedereen zou willen aanbevelen

Tijdens de camper Experience Tour, kregen wij, de dames, de gelegenheid om ook achter het stuur te kruipen.

Op een ontspannen manier heb ik voor het eerst van mijn leven in een camper gereden. Deze uitdaging stond al langer gepland maar kon nooit eerder uitgevoerd worden. Maar door de deskundigheid en rust van jou heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben achter het stuur gekropen en ik moet zeggen, het was een fantastische ervaring. 

Ik moest alleen wel weer even leren schakelen! 

Maar jij hebt mij in de korte periode geleerd om op de belangrijke punten voldoende rust te nemen en dat werkte prima.

Ik vond je een super instructrice die ik ik graag bij iedereen zou willen aanbevelen. Ook Peter heeft na mijn enthousiaste verhaal nog een uur bij je gelest en heeft toch na 48 jaar rijervaring nog dingen van je kunnen leren.

Wij waren blij dat je er bij was!

Trees maart 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ik zal zeker weten ook rijden

Wij praten er nog veel over en hebben er een mooie herinnering aan. Wij gaan zeker de komende jaren huren en dan zal ik zeker weten ook rijden,vond het veel te leuk. 

Henk en Marianne maart 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------

Het rijden met de camper was leerzaam

Wij willen je bedanken voor de leuke dagen. Ook het rijden (les) met de camper was leerzaam. De komende maanden komen we er, door allerlei reeds eerder gemaakte afspraken, niet aan toe om een camper te huren. We hopen echter wel dat jullie in oktober nog een experience doen. We zijn dan wel van plan om van de partij te zijn. 

En anders willen we zeker volgend jaar enige keren een camper huren, echter dan wel een Pilote.

Peter en Gerry maart 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------

De hobbel om zelf achter het stuur van onze camper te kruipen werd alsmaar groter. Ook omdat mijn man het heerlijk vindt om te rijden en dat ook goed doet. Maar ja, wàt als de nood aan de man komt, letterlijk? Of als hij vermoeid raakt? Dan moet ik het stuur toch over kunnen nemen of alleen naar huis kunnen rijden. Bovendien wil ik onafhankelijk en gelijkwaardig zijn in het campergebeuren, vandaar mijn motivatie om bij Tineke in de leer te gaan. Ze heeft me alle kneepjes van het vak laten ervaren: achteruit rijden, hellingproef, slalommen tussen pylonen, achteruit inparkeren, invoegen op de snelweg en inhalen enz. En dat ging op haar aanwijzingen best goed, tot mijn opluchting en plezier! Dat geeft zelfvertrouwen! Want ja, ook al heb ik lange rijervaring in een personenauto, met de camper moet je toch extra op dingen letten. Op welke? Daar wijst Tineke je op, op een rustige, heldere manier! Ik raad het andere vrouwen zeker aan: doen! Nogmaals veel dank en ga door met je enthousiasme!

Titia, Juni 2016

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb van Tineke 2 uur les gehad om meer zelfvertrouwen te krijgen bij het rijden in ons VW-busje. Ik rij al veel langer, maar nooit met veel plezier. In 2 uur tijd kan veel gedaan worden: rijden op smalle wegen, snelwegen, inparkeren en ervaring opdoen met het nieuwe rijden. Tineke geeft daarbij heel rustig advies. Ook heb ik veel tips gekregen, bijvoorbeeld voor het juist instellen van spiegels en stoel. Kortom 2 leerzame en nuttige uren, waarna ik nu zeker vaker ga rijden in ons busje.

Nicoline, augustus 2016

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

We willen jullie hartelijk danken voor de wijze rijlessen en de warme gezellige tijd in het weekend van 30 september. Graag willen we als het kan meedoen met het vervolg in april.

Warme groet van ons, Betsy en Jan september 2016

-----------------------------------------------------------------------------------------

 ​

Vandaag Mountain Valley gereden en de camper kwam vanzelf achter me aan. Dankzij jouw voorbereiding en lessen ging het heel goed.

Rommy november 2016​​

-----------------------------------------------------------------------------------------

September 2016 op de Camperbeurs in Hardenberg kwam ik voor het eerst in gesprek met Tineke over VrouwRijdtCamper. Of ik ook wel eens in de camper reed…… We hadden net een andere camper en nee het was er nog niet van gekomen maar wel de bedoeling. Die dag kreeg ik een proefles, zo van de beurs in een camper om te rijden! Het ijs was gebroken en ik vond het camperrijden eigenlijk meteen al leuk!

Door de rustige en positieve feedback was het vertrouwen snel gewonnen. Ik ben na de beurs ook meteen zelf naar huis gereden in onze eigen camper. De week erop was het eerste VrouwRijdtCamper weekend. Een leuke groep, nog een leerzame les en het manoeuvreren op Schokkerhaven maakte het tot een leerzaam weekend. Ook de technische dag was interessant en natuurlijk de les in de vrachtauto een goede ervaring.

In april 2017 hadden we met een aantal deelnemers van het eerste VrouwRijdtCamper weekend een Follow Up weekend georganiseerd. Ook dat was weer zeer gezellig en leerzaam. We zijn door de polder gereden……navigeren en ons redden in de alledaagse situaties. Ik heb er veel van geleerd. Ik vind het leuk om camper te rijden en wij hebben er ook nog leuke contacten aan over gehouden.

Anita 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Een hele goede les gehad in de camper van mijn vrienden, met instructeur Tineke aan mijn zijde.

Wel even wennen in zo'n groot gevaarte, maar na enige oefening  rijd je  soepeltjes een rotonde, bochtje achteruit,  en parkeer je in  tussen 2 vrachtwagens.

Ook goed dat Tineke let op zuinig rijden, uit laten rollen die camper………….

Kortom: goeie tips, duidelijke instructies, prettige communicatie…………..

Ik durf het stuur in mijn handen te nemen als we volgende week vertrekken met een huurcamper naar Denemarken.

Dank je wel Tineke voor m.n. een stukje zelfvertrouwen.

Geke juni 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

We hebben al een aantal jaar een camper, maar ik durfde nooit aan met zo'n groot ding te rijden. het kan echter toch wel handig zijn, zeker bij gezondheidsproblemen van mijn man, die altijd rijdt. dus toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een dubbele rijles afgesproken bij Tineke, vanaf camperplek Afslag Nagele met onze eigen camper. dinsdag 18 april was het zo ver, na een rustige introductie en uitleg van allerlei zaken gingen we van start. het viel eigenlijk erg mee, de camper rijdt erg comfortabel en je hebt natuurlijk goed overzicht omdat de stoelen hoog zijn en de ruiten groot. Tineke gaf goede tips en liet me allerlei dingen doen: hoe ga je op een camperplek staan, hoe ga je te werk als je moet tanken, hoe parkeer je het handigste bij de supermarkt? dus al met al een goede ervaring. ze raadde me aan veel te blijven oefenen en dat heb ik tijdens onze vakantie gedaan: steeds een stukje rijden, onder verschillende omstandigheden: door de stad, brede twee baanswegen en drukte of juist weinig verkeer. maar ook op smalle weggetjes en de laatste keer zelfs een heel smal weggetje door de akkers waar je opzij moest gaan staan om iemand te laten passeren! het is erg fijn nu in staat te zijn in noodzakelijke gevallen het stuur over te kunnen nemen, en ik blijf bij onze tochten steeds oefenen, want anders raak je de ervaring snel weer kwijt heb ik gemerkt. Hartelijk dank, Tineke!

 Annelies  juni 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Mijn man gaf te kennen dat hij het wel fijn zou vinden als ik ook af en toe zou rijden met de camper. Aangezien ik dit best wel snapte en er een aanbieding van rijvaardigheidstraining voor de camperrijder langs kwam heb ik gezegd dat ik dit wel zou gaan doen. Hij heeft na wat googlen de site van vrouw rijdt camper gevonden en liet dit aan mij zien.

Dit vond ik een nog beter idee, dus meteen de stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor een afspraak te maken.

Afgelopen zaterdag heeft deze rijles dan ook plaatsgevonden. Ik was niet echt nerveus omdat ik zelf wel het gevoel had dat ik kon rijden, maar het gewoon nooit deed omdat de camper in mijn ogen groot is (6 meter ongeveer). Iets groter dan mijn dagelijkse auto de Up.

Ik vond de rijles leuk en ontspannen. Tineke pakt het allemaal goed aan, geeft rustig instructies en laat je rustig uitproberen. Alle bijzondere verrichtingen zijn langs gekomen. Sommige wat vaker geoefend om er een beter gevoel bij te krijgen. Het lijkt er bijna op dat ik plezier krijg in het rijden met de camper en dat mijn man en ik straks nog moeten "vechten" over wie er mag rijden.

Ik heb er in ieder geval zin in om vaker zelf te rijden nu ik gezien heb dat ik het inderdaad best kan, alleen wel vaker gaan doen dus!

Tineke, ontzettende bedankt voor de fijne rijles en het geven van dat stukje zelfvertrouwen wat ik hierin miste.

Yvonne, juni 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nadat Ykje de cursus gevolgd heeft tijdens het VrouwRijdtCamper weekend in april, heeft ze in de vakantie ook een aantal keren gereden en dat ging prima. Gaf voor mij ook een stuk rust. Dus geslaagde cursus. Nog bedankt en wie weet tot ziens.

Henk uit Zwolle, juni 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vanochtend weer met de camper gereden, drie kwartier zelfs! Met als klap op de vuurpijl door een vrij drukke stad, Rostock! Dus ik oefen nog steeds om het steeds beter onder de knie te krijgen.

 Annelies,  mei 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Na het overlijden van m’n lief hing de  camper eigenlijk als een molensteen om m’n nek: verkopen? Of toch niet? Ik vond het camperen altijd heerlijk, maar ook in m’n eentje...?

Via via werd ik getipt op 'vrouw rijdt camper' en dat leek me wel een goede start. Het camperen begint immers met rijden in dat ding en verkopen kan altijd nog. Bovendien vond ik  dat ik het aan me zelf verplicht was om het rijden toch een kans te geven.

Ik heb in 2 dagen meer dan 8 lesuren met Tineke gehad en ik vond het heerlijk. Ze is rustig, heel prettig in de omgang, raakt niet in paniek etc. Mijn zelfvertrouwen groeide snel en dat komt mede door haar feedback:

 benadrukken wat goed gaat zonder de verbeterpunten uit het oog te verliezen. Heel plezierig.

Aankomende zomer ga ik met m’n camper op vakantie en ik heb echt vertrouwen dat het goed gaat:

ik rij de camper en de camper niet mij!!!

Ze heeft me voldoende bagage gegeven om te gaan rijden en mocht ik nog dingen tegen komen die niet oké zijn, dan neem ik nog een paar lesjes.

Enne dames: een klein advies: 

wacht niet met lessen tot je man is overleden.

Begin eerder met het je eigen maken van de camper.

Het zou mij een boel kopzorgen hebben bespaard.

Anja, mei 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

"Ik krijg jou dat kruispunt wel op..."

Vorig jaar een camper gekocht, gelijk een geweldige reis van ruim 4700 km gemaakt, het zelf rijden was toen voor mij voornamelijk vooruit. De VrouwRijdtCamper rijles van Tineke, afgelopen week, begon ik met gezonde spanning. Na zo'n 2,5 uur was ik vele ervaringen rijker en zat mijn hoofd vol van alle informatie / aanwijzingen en het oefenen. Tineke is een prettige, duidelijke, zeer bekwame, 'gekke' instructrice ("ik krijg jou dat kruispunt wel op..."), die me liet ervaren wat ik ergens al wel wist, maar niet goed kon / durfde: parkeren, manoeuvreren. Ik deed het 'gewoon'. Nou zo makkelijk was het niet, met Tineke haar aanwijzingen en positieve aanmoedigingen er bij ging het steeds beter. Nu dus oefenen, oefenen, oefenen, niet 'bang' zijn en vooral doen!

Guus moest erg lachen om mijn enthousiaste gedetailleerde verhalen bij thuiskomst en zat gelijk te bladeren / lezen in jullie boek ‘ Dus u wilt een camper’ Ook hij is er blij mee, wordt het camperen nog meer iets van ons samen.

Ik ga het ongetwijfeld op een positieve manier nog veel over haar hebben en aan een ieder die dit leest zeg ik: "ga een les ervaren / doen".

Grote dank Tineke voor het zo heerlijk delen van je deskundigheid.

Karin,  april 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Als alleenstaande vrouw een camper kopen was wel even een dingetje. Toen die kogel door de kerk was, wilde ik ook graag een paar lessen volgen bij Tineke. Om meer vertrouwen te krijgen. En vooral ook om te leren hoe ik -zonder schade en zonder hulp- op mijn smalle oprit met obstakels kon parkeren.

Het voorstel van Tineke om op “Afslag Nagele” de camper uit te proberen en gedurende 2 dagen een aantal lessen te nemen, was een schot in de roos. Onder de vriendelijke en deskundige leiding van Tineke ging ik de weg op. Met aandacht voor het nieuwe rijden (dat zou iedereen na verloop van tijd eens moeten doen) en veelvuldig oefenen met manoeuvreren is mijn rijvaardigheid toegenomen, maar minstens zo belangrijk: ook het vertrouwen in mezelf.

Wat ik vooral in Tineke waardeer is haar begrip, geduld, deskundigheid en maatwerk.

Toen ik na een aantal uren oefenen thuis kwam, lukte het om -ondanks het elektriciteitskastje, het dak boven de voordeur en de bloembakken- de camper alleen en mooi strak op de oprit te parkeren.  Dankjewel Tineke!

Vanuit de camper, Silvia, april 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------

Na een ongeval had ik 7 jaar de camper niet meer bestuurd. Vandaag heb ik ruim twee uur met Tineke gereden en heel veel tips en trucs geleerd. Nu zit ik weer graag achter het stuur en is het voor mijn man ook leuk om er eens naast te zitten en te kunnen relaxen tijdens onze camperreizen. Hijzelf heeft ook nog een uur met Tineke gereden omdat hij met enkele verrichtingen moeite had. Wij zijn erg blij en zeer tevreden over de aanpak van Tineke. Een aanrader.

Henk en Geke van Hof,  april 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nog bedankt voor het super gezellige weekeind.

We hebben heel erg genoten .Nou zat ook alles mee, leuke mensen, mooi weer, super leuke locatie en vooral.....jouw manier van les geven. Voor mij was dit echt geweldig.

Ik ben zelf naar huis gereden ( 135 km) en het ging prima.

Zelfs de koppeling ging goed haha.

Het enige min puntje was met inhalen van een vrachtwagen dat ik ietsje slingerde. Maar daar heb ik weer van geleerd.

Nogmaals.....bedankt en wie weet tot ziens.

Lizette en Harry, VrouwRijdtCamper april 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Wij willen jou Tineke met name nog bedanken voor het leuke goed georganiseerde weekend. Jeltje is erg enthousiast en ik zal me moeten aanpassen. Ook de groeten en complimenten aan Gesina en Peter.

Fokke en Jeltje, VrouwRijdtCamper weekend april 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------

Het was een fantastisch weekend! Veel geleerd! Het mag dan voor VrouwRijdtCamper zijn, maar voor de man was er veel informatie. Jullie waren er allemaal heel druk mee. We zijn nog even naar Urk geweest om te wandelen en uiteraard heb ik naar huis gereden.

Coby en Siem, VrouwRijdtCamperweekend april 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Wij zijn weer thuis van een gezellig en leerzaam weekend met de camper. Veel geleerd en ervaring gekregen vooral zondag het manoeuvreren tussen de pionnen door was helemaal super. Een fantastisch weekend.

De folders van VrouwRijdtCamper en het boek staan bij Jan Zinger op de tafel van de wachtruimte. Nogmaals hartelijk.

Ineke en Ab, VrouwRijdtCamper weekend april 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dank voor de foto's, hartstikke leuk.

Wij hebben het weekend als zeer leerzaam en erg leuk ervaren.

Ik (Liesbeth) ben direct gaan rijden vanaf de camperplek en ging helemaal prima. Ook leuk was dat ik Ben nog wat kon leren. Nogmaals dank voor een, wat ons betreft, een zeer geslaagd weekend.

Liesbeth en Ben, VrouwRijdtCamperweekend april 2017

----------------------------------------------------------------------------------------

Samen kom je verder.

Dat klopt helemaal en ik kan het weten.  Ben heel blij dat ik les heb genomen bij Tineke, die helemaal naar het zuiden van het land is gekomen om mij les te geven in onze eigen camper.

Ze heeft me vertrouwd gemaakt met de camper, een gevoel dat een vrouw ook heel goed kan rijden in een camper.

Tineke heeft me heel gerust gestel, laten rijden over verschillende wegen, hellingproef, achteruitrijden enz.

Daarom wil ik Tineke heel hartelijk bedanken voor haar vakkundig begeleiden bij mijn les want ik heb al heel wat kilometers gemaakt en voel me op mijn gemak achter het stuur.

Truus, sept 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Hallo Vrouwen!

Ik wil jullie graag even vertellen over mijn ervaring met de ‘camperrijles voor vrouwen’ van Tineke. Wellicht herkennen jullie de uitspraken die ook ik voorheen deed: 

"Ik rijd wel als het echt moet, want dat kan ik wel hoor!" of "Ach, mijn man rijdt zo graag in de camper, ik gun hem dat zo!".  

Duhuh, in werkelijkheid vond ik het gewoon doodeng om in zo'n grote bak te rijden, en al helemaal op de snelwegen waarbij de hele wagen rammelt bij het inhalen van een vrachtwagen. En wat denk je van die kleine dorpjes? Maar goed, toen vrienden ook een camper aanschaften en mijn vriendin heel dapper besloot om een camperrijles te nemen kon ik voor mijn (eer-)gevoel niet achterblijven. We besloten samen om op dezelfde dag te gaan lessen. 

Wat een bijzondere ervaring met Tineke! Heel ontspannen en relaxed wist ze me in een paar uurtjes de kneepjes van het vak bij te brengen. De bijzondere verrichtingen als inparkeren, hellingproef en vooral overzicht houden en spiegels kijken werden veelvuldig geoefend en o ja, niet te vergeten vooral ONTSPANNEN rijden!!!

Echt dames, ik ben 62 jaar en rijdt al zo'n 42 jaar auto. En als ik het kan, kunnen jullie het zéker!! Inmiddels heb ik al enkele ritjes gemaakt met onze camper en warempel, het is écht genieten!!! Dus zet die stap en neem een les bij Tineke; gegarandeerd een hele gezellige rijles!! 

Succes!  Ans, sept 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Wat ben ik nog steeds blij dat ik bij jou gelest heb in de camper! We zijn onderweg in Frankrijk en toen Jelle van de week naar een ziekenhuis moest vanwege onderzoek kon en durfde ik er nu gewoon achter aan te rijden met onze camper zodat we alles lekker bij de hand hadden. Gelukkig is het ook medisch allemaal goed afgelopen, zodat we nu weer kunnen genieten. 

Annelies, sept 2017

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bedankt voor de presentatie en de leerzame en gezellige oefenrit (als man) met de “vrouw rijdt” camper.

Gerrit, sept 2017 camperbeurs Hardenberg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Graag wil ik je nogmaals bedanken voor dit weekend, ik heb dit als fantastisch ervaren. Je hebt mij helemaal op mijn gemak kunnen stellen. Ik heb naar huis gereden en het ging helemaal fantastisch. In parkeren nog een beetje lastig maar gaat toch wel. Ik ga nu zo veel mogelijk oefenen en rijden.

Een aanrader voor iedereen. Nogmaals dank.

Chérie ( okt 2017, 3e vrouwrijdtcamper weekend)

In juni 2016 hebben mijn man en ik onze eerste camper gekocht. Niet veel later kochten goede vrienden van ons er ook een en via deze vrienden hebben wij meegedaan aan het weekend VrouwRijdtCamper. Net na aankomst op vrijdagmiddag gelijk al de eerste les van een half uur. Tineke heeft mij echt over een drempel getrokken. Ik vond het erg leuk! Zaterdag een les van drie kwartier en ben ik samen met Tineke de snelweg opgereden, over een provinciale weg getuft, in een stad gereden, achteruit ingeparkeerd, vooruit ingeparkeerd en zelfs een bochtje achteruit gereden. Het heeft mij zelfvertrouwen gegeven! Op tijd de camper laten uitrollen (o.a.) heet het 'nieuwe rijden' en dus zuinig rijden. Het hele weekend werd op camperplaats 'Afslag Nagele' georganiseerd. Onze gastvrouw en -heer hadden het prima verzorgd. Het weer was wel niet zo geweldig, maar iemand deed een uitspraak over dat 'slecht weer' niet bestaat, je hebt alleen de verkeerde kleding aangetrokken :) Haha!

Verder hadden de partners (voor zover zij dat wilden) een rijles in een vrachtauto en iedereen kon nog verschillende workshops en presentaties volgen. Kortom een druk maar o zo gezellig en leerzaam weekend. Hartelijk dank! 

Elly, okt 2017, 3e VrouwRijdtCamper weekend

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Nog nagenietend van het weekend in Nagele, willen Dolly en ik jullie beiden nogmaals hartelijk bedanken voor de grandioze begeleiding.

Wij hebben het ervaren als heel deskundig en waardevol, ook de presentatie van ieder, maar bovenal ook van het geduld en gezelligheid tijdens de oefeningen. Veel dank, we kijken nu al uit naar het " terugkomweekend". Veel succes met de opleidingen.

Dolly en Jouke, okt 2017, 3e VrouwRijdtCamper weekend

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Hay Tineke, via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de rijlessen tijdens het weekend"Vrouw rijdt camper" Wat heb ik er van genoten dat jij mij in een paar lessen helemaal het vertrouwen gaf dat ook ik zelfstandig in de camper kan rijden. Gisteren heb ik zonder er extra bij na te denken , zelfs mijn personenauto achteruit in geparkeerd. Iets wat mij zelden gelukt is in het verleden. Ook dat neem ik mooi mee na dit weekend. Het hele weekend was bijzonder goed georganiseerd. De sfeer was heel leuk. De diverse sprekers hebben ons aangezet om een offerte voor verbetering van de veren aan te vragen, wij hebben jullie boek aangeschaft ( “Dus u wilt een camper”) en er tevens een aan onze zwager kado gedaan. Ook hij is hier erg blij mee. De rijles op vrachtwagen was ook zo''n leuke ervaring. We hebben ook onze camper , bepakt en beladen gewogen. Helemaal oké... Al die glunderende vrouwen die zelfstandig de cp Afslag Nagele 

( leuke en goed verzorgde locatie) af reden. Vervolgens na het museumbezoek Schokland, nog bij de haven het manoeuvreren geoefend...ook gelukt. Ik popel om op pad te gaan...niet alleen vanwege het camperavontuur, maar nu ook om actief de weg op te kunnen. Topweekend gehad. 

Tonny, okt 2017, 3e VrouwRijdtCamper weekend 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Wel wat laat, maar ik wilde je nog heel erg bedanken voor je les camperrijden.  Zowel Eit Frits als ik hebben veel aan je tips gehad!  Ook al heeft Eit Frits in Amerika het meest gereden, durfde ik  toch ook een heel traject te rijden. Het was wel een enorm ding van meer dan 10 meter lang!  We hebben een geweldig leuke reis gehad en veel gezien. Het was ook erg leuk om met z'n allen in de camper te kamperen. Mochten we ooit denken over een camper kopen, kom ik langer lessen.

Eit Frits en Veronique, okt 2017 (gereden in juli 2017)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Als geëmancipeerde vrouw vond ik dat ook ik in de camper moest kunnen rijden. Maar,....druk, andere zaken die belangrijk waren. Kortom, smoesjes. Tijdens de laatste vakantie dacht ik: als ik thuis ben, bel ik direct Tineke om een afspraak  te maken. Zo gezegd, zo gedaan. 

Ik kon snel terecht en heb twee uur les geboekt in combinatie met twee overnachtingen in  afslag Nagele. 

De les is goed, gewoon direct gaan rijden na een aantal tips gegeven te hebben. Mijn man zat achterin en heeft zo ook weer wat geleerd. Het rijden ging goed, manouvreren heeft nog wat aandacht nodig.

Dus dames, niet aarzelen.  Tineke blijft rustig, geeft vertrouwen  zodat je in twee uur tijd veel leert en over je onzekerheid heen helpt. 

Bij camperplaats Afslag Nagele kun je prima overnachten en leuke uitstapjes maken in NO polder. 

Nogmaals bedankt voor de rijles. Ik heb alleen nog het inparkeren geoefend. Nog geen lange afstanden gereden. 

Bert en Mariëtte, nov 2017 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Bedankt voor je relaxte uitleg tijdens mijn camperrijles afgelopen woensdag. Ik ga proberen al je goede adviezen in de praktijk te brengen. Vooral het "uitrollen" en het "spiegelen" zijn goed blijven hangen! Ik zal deze zomer nog vaak aan je denken als ik de camper achteruit op een plekje moet parkeren of vanaf een helling uit stilstand moet optrekken!Ik vond die twee uur les echt de moeite waard en zal je zeker bij andere vrouwelijke camperaars aanbevelen!

Margreet, maart 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

Moe, maar voldaan weer thuis gekomen gisteren.

Ik heb nog meer geleerd dan ik had kunnen denken.

Drempels genomen letterlijk en figuurlijk, vooral het laatste was belangrijk. Dank je voor alle tips en oefeningen en je duidelijke uitleg en geduld. En nu met vertrouwen meer ervaring op gaan bouwen !Mooie en belangrijke missie : samen met de camper op reis in gelijkwaardigheid !

Heleen, maart 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

In januari 2018 een had ik een  datum besproken bij Tineke voor de les “vrouwrijdtcamper“,  en afgelopen woensdag was het zover ! 

Met enige spanning werd ik naar de afgesproken plaats gebracht door mijn partner. Daarvoor had ik nog verteld aan hem, als het goed is, rijd ik de camper zelf naar huis , 

( een ritje van 3 kwartier ). Maar s’ochtends voor de les was ik daar helemaal niet zo zeker van ! Zenuwen in mijn maag :) 

Wat een fantastische les was het, ik heb in 2 uur zoveel geleerd en zoveel vertrouwen opgebouwd door Tineke’s aanwijzingen , handige tips, we hebben alle voorkomende situaties behandeld en geoefend  met de camper die je maar kan bedenken.

Ik ben enorm enthousiast en ga nu met veel zelfvertrouwen mijn partner afwisselen met het rijden  op reis !!  Ik raad het iedere vrouw aan, een geweldige goede ervaring , gewoon doen !!!! 

Tonny, maart 2018  

 

---------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Parkeeractie bij het huis: Eerst helemaal rechts van de weg gaan staan, (zo doet mijn man het altijd), zegt m’n vriendin die mee was met de rijles: “ Waarom ga je nu niet langs het kantje?” Ik lachen en ja  je hebt gelijk. Dus langs het randje gegaan en klaar. Nog even steken om hem wat dichter bij de schutting te zetten en helemaal perfect !!!

M’n man zei al: “ Heb je een foto gemaakt van de camper voordat je van huis ging…..:))” Mannen!!!

Ik heb het heel leuk gevonden!

Marian, april 2018 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Reacties op het 4e VrouwRijdtCamper weekend op camperplaats Afslag Nagele in april 2018.

 

Bedankt voor de leerzame dagen! We hebben genoten en Peter vond het rijden in de vrachtwagen ook geweldig. Ook bedankt voor de goede verzorging op de camperplaats. We komen zeker nog eens langs. Het waren echt topdagen, zo genoten en heerlijk zelf een stuk naar huis gereden met onze camper. Bedankt Tineke, wat geef je enthousiast les en zo liefdevol. Nu rijd ik lekker ook zelf in de vakantie richting Spanje met onze camper van 7 meter . Dames geef je op en geniet om zelf te rijden in je camper.

Ingrid en Peter.

 

Bedankt voor het super georganiseerde weekend met een leuke groep mensen.

Gerard en Mariette.

  

Wij hebben een fantastisch weekend gehad. Tineke bedankt voor het geduld dat je met mij had. Arie bedankt voor al je uitleg. Gesina en Peter bedankt voor jullie gastvrijheid en alle deelnemers ook bedankt voor dit super gezellige weekend.

Dick en Hermien.

Tinus, rijopleiding van Buuren, bedankt voor de rijles in de vrachtwagen. Het was voor mij een hele ervaring. Heel wat anders dan zo’n Opel Blitz waar ik vroeger in heb gereden

Dick

 

Het was geweldig. Genoten van elke minuut.

Peter en Marianne.

 

Het was een enorm leuk weekend met enorm goed weer en fijne mensen. We hebben genoten van alle leuke dingen die we hebben gedaan.

Wineke en Hans .

 

Wij hebben een heel leuk en vooral leerzaam weekend gehad. Een mooi en veilig camperjaar gewenst.

Alfons en Annelies.

 

Als een koningin naar Emmen gereden! Daarna mocht Jan ook even. Fijn weekend gehad en een fijne groep. Bedankt Tineke en Arie en Gesina en Peter.

Jan en Maya.

 

Ook wij hebben ontzettend genoten en veel geleerd en heel veel leuke camperaars ontmoet. Arie en Tineke wat een geduld hebben jullie, compliment. En Peter en Gesina wat een geweldige gastheer en dame zijn jullie, heel erg gastvrij op een super camperplaats.

Peter en Ingrid.

 

Wij hebben nog genoten van de zon op de camperplaats en gaan morgen naar huis. Een top weekend in alle opzichten. Veel geleerd, zowel praktisch als theoretisch. Allemaal heel erg bedankt en een mooi jaar gewenst.

Hans en Mirjam.

 

Een heel gezellig en leerzaam weekend gehad. Arie en Tineke en fam Meurs heel veel dank.

Ps. Ik heb tot en met Wanneperveen gereden, ging super.

Jan en Betsy.

 

Wij hebben ook enorm genoten vanhet weekend. Heel gezellig, leuke groep, veel gelachen heel veel nuttige informative en handige tips gekregen. Dank aan Peter en Gesina en Arie en Tineke voor de geweldige organisatie en gezelligheid.

Johan en Sybille.

 

Was een goed weekend, een mix van stress en ontspanning. Veel geleerd, goeie basis. Dank ook voor jullie goede zorgen daarvoor.

Tom en Ingrid.

 

Jongelui, we zijn nog even onderweg, maar sluiten ons graag aan bij alle bovenstaande positieve opmerkingen! Roelie denkt er over om het C1 rijbewijs te gaan halen…….. Geniet van de mooie momenten.  

Rinus en Roelie.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Hier even mijn gemeende review. Kijk maar wat je er mee doet.

Afgelopen vrijdag heb ik les gehad van Tineke bij “Vrouw rijdt camper”. Het was een goede en leerzame ervaring. Alles wat ze aanbiedt is aan de orde geweest. Zoals bochten rijden, voor- en achteruit inparkeren, hellingproef en last but not least is mijn rijstijl aan de orde geweest en opgefrist! Ik heb er veel aan gehad. Het weekend ben ik meteen gaan rijden en met het nodige vertrouwen de geleerde handelingen gedaan. Steeds even oefenen, maar ik weet nu al dat ik de komende zomer ook alleen op reis kan en ga!

Alie, april 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Wij hebben sinds oktober een camper.

Ik vond en vind het camperen heerlijk, maar tegen het zelf rijden zag ik enorm op.

Op de beurs in Houten zag ik de stand van ‘Vrouw rijdt camper’.

Een afspraak was snel gemaakt en afgelopen weekend had ik priveles in onze eigen camper. We hadden de camper op de camperplaats in Nagele gezet en van daaruit gingen we op pad.

Tineke is heel rustig, duidelijk en motiverend in haar lessen. Ze helpt je echt over een drempel heen. Na deze les heb ik ook het laatste stuk naar huis gereden.

Er was tijdens dit weekend ook een ‘Follow Up weekend’ van de twee VrouwRijdtCamperweekenden  in 2017. Dat zag er ontzettend gezellig uit en is ook zeker aan te raden. Dank je wel Tineke!

Tineke, april 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Hay Tineke, hier komt dan eindelijk mijn review. Ik ben nog steeds verbaasd over mezelf!!! Ik was echt de bangste vrouw van Nederland , denk ik, voor dat ik begon en ik ben door jouw les als een blad aan de boom omgedraaid. Ik denk dat het vooral door jouw uitleg over spiegelgebruik en het voorzichtig beginnen, komt. Maar ook door jouw onderkoelde "nou en" toen ik zei: "maar dan moet ik dwars door Zandvoort!!! En het ging!! Dus mijn advies: altijd doen,je kunt nooit banger zijn dan ik was en ik vind het nu zelfs leuk!! Bedankt!

Corrie, april 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Vandaag heeft mijn vrouw een cursus VrouwRijdtCamper gedaan in Emmeloord. Ik mocht ook meerijden en vond het ook geweldig net als mijn vrouw, die er zoveel plezier in had dat ik zelf niet eens meer terug naar huis mocht rijden

Ze heeft er heel wat van opgestoken en veel waardevolle tips gekregen en een groot stuk zelfvertrouwen gekregen door de goede instructie die werd gegeven door Tineke de Ruijter

Kick, op facebook, april 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik heb er veel van opgestoken en meer zelfvertrouwen gekregen.

Greetje, april 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

  

Misschien vind je het wel leuk om te lezen.

We zijn afgelopen week voor het eerst met onze camper een weekje weg geweest en ik heb elke dag gereden.

In de Ardennen heb ik jankend achter het stuur gezeten, maar ik heb niet opgegeven.

Verder elke dag met plezier gereden en, belangrijk: op eigen initiatief!!!

Dus, je hebt goed werk verricht.

Corrie, mei 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik heb het leuke artikel ‘VrouwRijdtCamper’ in Camper Reis Magazine gelezen. Ik onderschrijf de ervaringen van de andere vrouwen helemaal. We zijn zojuist terug van een vakantie in Duitsland, Berlijn, ik heb ook weer gereden. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen. Dankzij jouw lessen en geweldige coaching is me dat gelukt. Ik kan ook iedereen die met een camper op weg gaat de camperweekenden aanbevelen. Leuk, leerzaam, informatief, inspirerend en ook nog gezellig ook.

Ik vond het weekend zo leuk, dat we zeker weer zullen deelnemen in de toekomst.

Mariette, mei 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Gisteren heb ik de camperrijles bij je gevolgd.

Hoewel wel wat gespannen, want wat stond me te wachten, heb ik me in jouw adviezen ondergedompeld en kreeg ik er veel plezier in om met ons huis op wielen de NOP te verkennen.

De bijzondere verrichtingen, het rijden op de snelweg en de smalle wegen, het kijken in de spiegels..... Afijn, op een hele plezierige manier heb je me op m'n gemak gesteld en van alles geleerd.

Ik zal het geleerde zeker in de praktijk brengen bij onze volgende trip.

Bedankt en veel succes met je verdere werkzaamheden.

Marian, juni 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Elly is vanmiddag in de camper achter het stuur gestapt en heeft de camper terug naar huis gereden. Ik ben blij en trots op haar.

Ik wil je hartelijk danken voor de fijne coach les die Elly gisteren van je heeft gehad.

Ben,  juni 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Afgelopen zaterdag heb ik rijles van jou gehad in mijn eigen (niet zo heel erg groot) camperbusje. Ik had me aangemeld voor de lessen omdat ik de laatste 12 jaren niet zoveel rij-kilometers heb gemaakt, omdat ik zelf geen auto meer heb. Nu ik samen met mijn vriend een VW camperbusje heb gekocht, is het mijn bedoeling om zelf ook weer  achter het stuur te kruipen tijdens onze uitstapjes en vakanties. Maar ja, ik moest wel even over een drempel heen.

Jij hebt me prima geholpen om deze drempel te nemen. Ik begon het zelfs leuk  te vinden tijdens de 2 uur durende rijles. Je legt goed uit wat we gaan doen en dat maak je visueel met tekeningetjes, een speelgoedautootje en alles wat voorhanden is. Jouw rustige manier van coachen is heel plezierig en zorgde ervoor dat ik ontspannen kon zijn tijdens de les. En mijn “angst” voor het rijden op de snelweg is naar de achtergrond. Ik bewaar jouw blad met tekeningetjes goed en “droogsturen”, daar staat een groot kruis doorheen! ;-)

Oh ja, ook nog bedankt voor het mapje met van allerlei informatie en leuke tijdschriften over campers. 

Coby, juni 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik wil je bij deze nogmaals bedanken voor je camperrijlessen. Jouw rust, geduld en vertrouwen gaven mij een boost en je les was, ook voor mijn man die meereed, bijzonder leerzaam en vol goede tips.  Ik heb jouw wijze woorden van: “regelmatig doen” al opgevolgd en heb net een uur rondgereden in Amsterdam (wel buiten de ring hoor 😉)!

Annet, juni 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Yvonne heeft inderdaad nog een stuk snelweg gereden, van Nagele tot aan parkeerplaats Aalscholver, net voorbij de Knardijk. Toen hebben we gegeten en ik heb na verstellen van stoel en spiegels het stuk naar R'dam gereden.

Yvonne heeft het als erg prettig ervaren, met goede tips en zo.

Hartelijk dank.

Bert, juni 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

Met veel plezier kijk ik terug op onze les van afgelopen vrijdag. We gaan vanmiddag weer even rijden...

Ook zijn we erg blij met jullie boek, "Dus u wilt een camper?". Wat een goede tips! We gaan ermee aan de slag, het is erg fijn voor onze voorbereidingen voor Marokko.

Friedeke, juli 2018

 

---------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Omdat ik nog nooit zelf in onze camperbus had gereden – het is best makkelijk dat manlief rijdt – maar wel al zo’n 50 jaar de wegen onveilig maak met een personenauto, bood de aanbieding begin dit jaar op de Camperbeurs in Houten een uitgelezen kans om daar verandering in aan te brengen.

Het argument: manlief rijdt wel want dat vindt hij leuk, is natuurlijk maar het halve verhaal. In feite durfde ik niet met onze bus te rijden.

Na de les in Houten was ik gelijk om. Jouw manier van instructie geven gaf me zoveel vertrouwen, dat ik het gevoel kreeg het rijden helemaal aan zou kunnen als ik nog een wat meer uitgebreider les van je zou krijgen. Deze heb ik inmiddels in augustus ‘ondergaan’.

Wat heb ik hiervan genoten. Je had een prachtig concours uitgestippeld waarin ook allerlei bijzondere verrichtingen aan de orde kwamen, die je moet beheersen om het gevoel te hebben zonder stress de bus te kunnen besturen.

Jouw coaching was formidabel. Wat heb jij me een zelfvertrouwen gegeven.

Ook mijn man die met de les heeft meegereden heeft veel stof tot nadenken en naleven meegekregen en was ook zeer onder de indruk.

Dank je wel voor dit geven van zoveel zelfvertrouwen. Je straalt zoveel rust uit. Ik vind je een super rijinstructeur.

Jos, augustus 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Bedankt nogmaals voor de rijles gisteren, ik vond het erg leuk en leerzaam! ( Ik doe het al beter met de rem en koppelen..)

Ik heb een stukje geschreven voor je website:

Afgelopen donderdagochtend  mijn “nieuwe” camper opgehaald en zaterdagochtend kon ik al bij Tineke terecht voor een uitgebreide rijles. In een paar uurtjes heb ik heel wat van Emmeloord gezien en veel bijzondere verrichtingen kunnen oefenen in het bijzijn van iemand die er verstand van heeft. Heel fijn om zo wat meer gevoel te krijgen, tips en trucs te krijgen en vertrouwd te raken met je eigen camper! Tineke legt alles goed uit en denkt met je mee, zet je aan het denken. Hier ga ik nog veel profijt van hebben, Tineke bedankt!

Tineke, augustus 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Het was veel, maar heel goed. Ik vond je uitleg heel duidelijk, wat je dan ook visueel maakte door het ook op papier te laten zien. Het heeft me in ieder geval meer zelfvertrouwen gegeven en hele goede/praktische tips, die ik vanmorgen al heb toepast. Daarnaast heb ik je ervaren als een heel prettig persoon, die op een rustige/vriendelijke manier alles uitlegt. Ik heb er veel aan gehad en zal het ook zeker anderen aanraden.

Carla,  september 2018

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Dank je wel voor je interessante rijles vandaag. Een superleuk uitje dat ik van Maike kreeg, wel spannend.

Je vroeg me om een stukje te schrijven over mijn beleving, omdat je alleen maar les hebt gegeven aan vrouwen. Hier is het:

Camperrijles

Een tijdje heb ik er al tegenaan gehikt, op vakantie met een camper. Op een heel druk bezochte camperbeurs ontdekte ik dat heel veel mensen hier mee bezig zijn en eigenlijk zag ik daar door de bomen het bos niet meer. Wat me daar wel opviel was dat campers erg groot zijn om mee te rijden. Om nou een camper voor een vakantie te gaan huren zonder te weten of dat rijden met zo’n woning op wielen een ontspannen bezigheid is, dat was de vraag voor mij en daar vond ik geen antwoord op. Folders gelezen en daarna weggegooid.

Een poos later kreeg ik van mijn lief een verrassingsuitje voor mijn verjaardag. Geen idee wat me te wachten stond bracht ze me naar Almere. Daar bleek dat dit was voor een rijles in een camper. Dat was even schrikken, ik was de campers al lang vergeten. Een prachtige maar enorm grote kar en Tineke, een aardige rij-instructrice, waren de ingrediënten voor een avontuur op de weg.

Eerst even om de camper heen gelopen; toen leek ie nog groter. Korte uitleg over de versnelling, de spiegels en dan meteen maar rijden. Als een olifant op een te klein weggetje, zo voelde het in het begin, maar al gauw leerde ik met spiegelen, uitrollen, vooruit kijken en vooruit denken de eerste fijne kneepjes van het rijden in een camper. Na ruim twee uur sturen door brede en smalle straten begon het te wennen en lukte het zelfs om netjes achteruit in te parkeren. Leer denken als een truckchauffeur en je begint te snappen hoe je met zo’n groot bakbeest kan rijden.

 

Ik denk dat met deze les van Tineke voor mij het ijs is gebroken en de weg naar een campervakantie open staat. Tineke dank je wel voor je geweldig goede les.

Wouter, november 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

Camperen is mijn hobby en passie.

 

Er mee rijden was geen probleem maar ik wilde twee jaar geleden toch wat zelfverzekerder worden en ging op Google eens kijken wat de mogelijkheden waren.

 

Al snel kwam ik VrouwRijdtCamper tegen en ging me daar in verdiepen. Hierbij ga je in je eigen camper met Tineke de Ruijter rijden. Zij geeft advies en vraagt ook waar je behoeftes liggen.

 

Ik heb me opgegeven voor een VrouwRijdtCamper weekend  en heb de camper toen zelf naar de camperplaats Afslag Nagele gereden waar dit weekend georganiseerd werd. Daar vertelde ik Tineke dat ik graag wat zelfverzekerder wilde worden en ook speciale verrichtingen onder de knie wilde krijgen.

 

Ik heb dit weekend veel geleerd over het rijden, en bovendien  ook genoten van een drankje en hapje, verzorgd door Gesina Meurs van de camperplaats Afslag Nagele, de informatie van Arie de Ruijter met zijn ervaring op campergebied, waarover hij zelfs het boek "Dus u wilt een camper?" heeft geschreven.

 

Kortom een aanrader.

Helma Verwer Facebook, Sunlight campers, november 2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste camperrijles gehad van Tineke. Heel vertrouwd in onze eigen camper. In korte tijd heb ik veel geleerd  over waar de handigheidjes zitten bij het camper besturen en tussen neus en lippen door ook even het "nieuwe rijden" onder de aandacht gekregen. De volgende dag kon ik zonder problemen van Zwolle naar Hengelo rijden en keurig bij de familie voor de deur parkeren. Kortom: ik kan deze lessen alle dames aan bevelen. Hartelijk dank voor de fijne les.

 

De kans is groot dat we ons voor het weekend in april opgeven, dat klinkt erg gezellig.

Annet, november 2018

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Een camperrijles bij Tineke beveel ik niet alleen aan bij vrouwen maar ook bij mannen. Tineke leert je in korte tijd veel zaken die belangrijk zijn voor en bij het rijden. Op een rustige en duidelijke manier geeft ze les en uitleg. Ik heb van de les genoten en durf ook echt alleen in de camper te rijden.

Nettie, maart 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Vorig jaar kregen we een nieuwe camper, maar er kwam niks van om er eens even in te rijden.

Maar toen de camper op stal ging, heb ik gelijk contact gezocht met Tineke om een rijles af te spreken, voor we weer op reis gaan.

Die rijles was vandaag en ik vond het geweldig. Wat je in 2 uur niet allemaal kan doen!

Gewoon op de snelweg rijden met de camper deed ik wel, maar in de bebouwde kom en op campings, dat deed mijn man.

Maar nu we hopelijk vaker op reis gaan, wil ik hem ook eens af kunnen lossen en als hij niet kan, dat we toch verder kunnen.

Wij wonen aan een smal straatje en de camper staat op een bultje, waar je achterwaarts af moet rijden.

Aan het eind van de rijles hebben we een paar keer deze bult op en afgereden en dat ging goed. Samen met mijn man, ga ik het nog eens doen.

Ik kan het iedereen aan bevelen om een of meerdere rijlessen te nemen, het geeft je zelfvertrouwen en rust.

Tineke nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame ochtend!

Ali Hakkeling, maart 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Wij samen, moeder en dochter, kregen camperrijles van Tineke. Een beetje spannend vonden we het wel. Dat was gelukkig snel over en het werd een superleuke, gezellige middag. Hier zat een vakvrouw die ons heel geduldig en duidelijk alles uitlegde. We hebben er heel erg veel van opgestoken en hebben er veel zelfvertrouwen van gekregen. En jawel hoor, de volgende vakanties zitten ook wij achter het stuur.                              

 Diede en Ans, 9 maart 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Voor de rit naar industrieterrein de Munt bij Emmeloord vanaf Hengelo ben ik zelf direct achter het stuur gaan zitten. Na de winterstop is het weer even wennen om te rijden in de buscamper. Ik kijk uit naar de lessen van Tineke. In het voorjaar van 2018 hebben wij onze caravan ingeruild voor een buscamper. We zijn, na eerst een aantal weken proef draaien in Nederland, in het najaar 8 weken weggeweest en hebben het oosten en zuiden van Spanje verkend. Mijn man en ik wisselden elkaar bij de lange routes steeds af, dit deden we al bij de caravan reizen. Zodra de wegen wat smaller of bergachtiger werden liet ik het rijden meestal aan mijn man over. Ook was ik geen liefhebber van bijzondere verrichtingen en het manoeuvreren  op een camping  met kleine plaatsen. Mijn man stimuleerde mij wel om die 'lastige'  dingen' te doen, maar bij voorkeur sloeg ik mijn beurt over. Ik navigeerde liever. Toen ik bij toeval de website van VrouwRijdtCamper tegenkwam, dacht ik meteen: dit ga ik doen!  Van een ervaren, maar onbekend iemand, neem je toch sneller wat aan. En dat een vrouw deze lessen geeft was voor mij extra aanleiding om camperrijles te nemen.

Eind maart 2019 heb ik ruim 2 uur les gehad van Tineke. Mijn man mocht als passagier mee, mits hij zich nergens mee bemoeide! Dit was in het begin volgens mij best wel lastig, maar hij hield zich verder keurig  aan de afspraak. Met Tineke heb ik de nodige bijzondere verrichtingen geoefend. Alles werd keurig en rustig uitgelegd en fouten maken kon. Gewoon opnieuw proberen. Bochten maken, achteruit rijden, file parkeren, parkeerplaats zoeken, helling proef etc. Ook smalle straatjes rijden en de nodige rotondes. Mijn rijstijl werd kritisch geobserveerd en gecorrigeerd. Dit alles op een prettige en rustige manier. Tineke heeft mijn rijstijl daarmee opgefrist en geleerd om de auto gewoon te laten rollen en steeds goed naar de motor te luisteren, breed vooruit te kijken en vaak in de spiegels kijken. Op de opritten naar de snelweg flink optrekken, invoegen en doortrekken. Met de gewone auto doe ik dit wel, maar met zo'n bus was ik toch op een of andere manier voorzichtiger.   

Samengevat: in een korte tijd enorm veel bijgeleerd. Nu is het aan mij om vaak achter het stuur te gaan zitten en ook bij kleinere weggetjes, in de bergen en op de camping het stuur niet over te dragen aan mijn man. Vaak doen en oefenen!

Tineke bedankt voor je wijze lessen en het enthousiasme waarmee je dit werk doet.   

Netty, maart 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Even een berichtje van ons als leerlingen in de camper op 17 jan. in Almere.

We hebben je les als heel ondersteunend en prettig ervaren.

In Nieuw Zeeland konden we elkaar je instructies en tips in herinnering brengen.

We hebben een fantastische reis gehad en zijn gisteren teruggekomen. Dus vers van de pers.  De natuur is er zeer gevarieerd en van dor en droog tot prachtige baaien en kusten. 

Jacques, Henk en Hanny, maart 2019  

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Wat heb ik veel geleerd van je lessen, heel blij mee, we hadden elkaar nog niet eerder ontmoet al had ik wel een keer de flyer van VrouwRijdtCamper ergens een keer meegenomen maar dat was al weer een paar jaar geleden.

Toen ik na het overlijden van mijn man alleen wilde gaan camperen bedacht ik mij dat ik eigenlijk alleen maar de "rechttoe rechtaan" stukken had gereden en hij altijd de moeilijkere dingen deed.

Maar ja dat zou ik nu toch echt zelf moeten gaan doen dus heb ik gegoogeld en bij het tegenkomen van jouw naam ging er een belletje rinkelen. Ik denk dat het zo'n beetje de meest stormachtige dag was van dit jaar, met windstoten, regen en natte sneeuw maar dat mocht niet hinderen.

We ontmoetten elkaar op de camperplaats Afslag Nagele en daar begon meteen de eerste les. Spiegels en stoel afstellen op mijn lengte en zicht. Ook de dode hoeken werden onder de loep genomen. Daarna gingen we rijden. Meteen had ik al een vraag over hoe je op een smalle toegangsweg als deze toch veilig een tegenligger kunt passeren. Dat was echt super omdat we meteen door een grote tankwagen op onze wenken bediend werden!

Je leerde me "het nieuwe rijden": ruim voor een kruising, rotonde of bocht alles leren overzien, uitrollen en afremmen zodat je heel soepel verder kunt of stil kunt gaan staan. Ook mijn ouderwetse schakelgedrag heb je daarmee een nieuwe impuls gegeven wat ik nu ook toepas in mijn personenauto!

Scheelt vast aardig wat brandstof.

Inparkeren in een vak, waar moet ik op letten, hoe voorkom ik dat ik tegen iemand die naast me staat aanrijd, handige tips en spiegelen spiegelen spiegelen! En dan de hellingproef ook zo'n niet-mijn-ding dingetje maar toch geleerd, gelukt en onthouden.

Verder nog bochtje links en rechts achteruit, welk punt pak ik in mijn spiegel, welke afstand houd ik aan, en ook recht achteruit rijden en wat oefeningen met achteruit op een recht stuk rijden, hoogte lengte en breedte inschatten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kortom, heel veel geleerd waar ik altijd wat aan zal blijven hebben.

Een aanrader voor elke vrouw die in een camper rijdt of wil gaan rijden.

 Erna, maart 2019

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Daar gaan we dan. Op weg naar Zuid-Frankrijk. Over een paar uurtjes zijn we in de Provence. Ja ik heb ook gereden. Heel fijn om het zo te kunnen verdelen. Leuk om te rijden en ook leuk als je weer klaar bent.  Ans, 31 maart 2019

We zijn weer op weg naar huis na 2 fijne weken aan de Zuid - Franse kust. Het rijden gaat goed. Ik heb vanmorgen de eerste km gereden waarvan het eerste uur ( per ongeluk) een kronkelige bergweg. Maar, mede door jouw les, ging het me goed af en vond ik het een geslaagde uitdaging. Ook ben ik bij de camping weggereden. Na mij heeft Diede gereden. Ze doet het hartstikke goed. Nu is Geert, mijn man, aan de beurt. Zo fijn deze afwisseling.  Ans, 10 april 2019 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Ik wil je nogmaals bedanken voor de fijne lessen in de camper. Ik durf weer te rijden in onze camper waar mijn man Alex ook blij mee is!

 Dank voor je geduld en je rustige uitleg en tips. Ik heb vandaag naar huis gereden tot aan de stalling van de camper!  Een Supertrotse leerling,

Tineke, VRC weekend april 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Deze week heb ik twee uur les gehad van Tineke.

Het was een zeer uitdagende en leerzame ervaring. 

Zoals het uitleggen hoe je je spiegels stelt. Vooral de dode hoek spiegel is een belangrijk ding. Dan gaat ze op haar hurken naast de camper zitten en laat je zien dat je de spiegel goed moet stellen om inderdaad dat kleine kindje op de fiets naast je te zien.

Verder hebben we alle bijzondere verrichtingen gedaan.

Bochtjes rijden ,voor-en achteruit inparkeren, hellingproef voor-en achteruit, doe het maar met die lengte!! 

Tineke legt het heel rustig en motiverend uit zodat je vertrouwen groeit.

Het "nieuwe rijden" wordt je ook aangeleerd, dit nu ook toepassen in de auto zodat het een gewoonte gaat worden. 

Tineke graag wil ik je bedanken voor deze zeer leuke en leerzame les. Nu de uitdaging aangaan en kilometers maken.

Annemiek, april 2019

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Hier nog een foto van de camperrijles die we in Almere hebben gehad met de huurcamper van Booij. We hebben het beide als zeer positief ervaren.

Harm en Wil, april 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Na wat strubbelingen met de camper heb ik alsnog les bij je gevolgd. Nog bedankt voor je flexibiliteit en geduld...

Ik heb inmiddels ook een paar keer gereden, op smalle wegen, bergje op en af in Luxemburg en België . Moet me nog  wel heel erg concentreren, maar de onzekerheid is weg. Kwestie van ervaring opdoen denk ik.

Ik vond je rijles zeer zinvol en je gaf erg goed advies, op een rustige en vriendelijke manier.

Rustig rijden en handelen, dat is t credo. Nu nog toepassen...

Dank voor de prettige en leerzame les. In 2 uur leren achteruitrijden, parkeren, op snelweg en in een stad rijden, en in t donker... , enz.

Ook jullie boek ' Dus u wilt een camper' is een mooi naslagwerk met waardevolle tips. Aanrader voor de beginnende camperaar.

Liesbeth, april 2019

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Je rijles heeft een goed resultaat gehad; ik heb vrijwel onze gehele vakantieweek in Nederland van de ene naar de andere camperplaats gereden en het ging prima. Nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Gedurende 2 uur heb ik rijles in eigen camper gehad. Ik leerde onze camper goed kennen en ben er vertrouwd mee.

Allereerst leerde ik de spiegels heel goed in te stellen. Vervolgens gingen we de weg op waarbij ik aanwijzingen en tips kreeg. Op een parkeerplaats leerde ik achter en vooruit inparkeren en helling trekken. We reden terug door het centrum, door de wat minder ruime straten en, niet onbelangrijk, leerde ik tevens hoe zuinig te rijden. Ik heb veel aan de les gehad, kan goed inparkeren en rijd relaxed op alle wegen. Ik ben zeer blij het resultaat, Tineke bedankt!

Marleen, april 2019

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Hallo Frau De Ruijter,

 Vielen Dank nochmals für die tollen, gemeinsamen Übungsstunden, die mir die Unsicherheit beim Wohnmobilfahren genommen haben.

Inzwischen fahre ich mit unserem Wohnmobil so sicher wie mit meinem PKW, so als ob ich noch nie etwas anderes gefahren hätte.

Dies habe ich Ihnen und Ihren vielen Tipps und Hinweisen, während unserer gemeinsamen Übungsstunden zu verdanken.

Mein Mann wird Ihnen in den nächsten Tagen eine CD, mit ein paar Fotos, Videos von meinen Übungsstunden vom Stellplatz Afslag Nagele zusenden.

Liebe Grüße aus Wiesbaden

Rosemarie, april 2019  

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Even een up-date hoor! Wil even mijn enthousiasme met je delen!!

Wij zijn met de Paasdagen naar Texel geweest, heen tot de veerboot gereden. Toen schrok ik van al de auto’s daar en heeft Alex het overgenomen. Terug heb ik zelf gereden inclusief de veerboot op en af! Weer een overwinning voor mezelf. Wat een vrijheid om zelf te rijden en Alex heeft genoten van het uitzicht terug!

Dank voor het vertrouwen wat je mij gegeven heb tijdens het VrouwRijdtCamper weekend. De flyer ligt nog op het dashboard!!

Tineke, april 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Ha Tineke, bedankt voor de zeer goede lessen, was bekaf en denk dat ik de helft vergeten ben, wist niet meer links of rechts en spiegels, wat zijn dat voor dingen? Kortom, ik ben heel blij. Zal misschien nog een keer willen en zal je zeker aanbevelen.

Bedankt en tot ziens, heb goed geslapen!

Sonja, april 2019

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

25 April jl. les gehad van Tineke door Almere. Toch wel angstig begon ik aan de les in onze eigen camper. Na een goede introductie: spiegels, stoel en stuur  goed stellen; op weg.

Alle facetten zijn aan de orde geweest. Smalle wegen, snelweg, inparkeren etc.  Tineke gaf zoveel vertrouwen, tips  en enthousiasme dat zelfs achteruit de bocht om lukte. Het werd nog leuk ook!

Tineke, bedankt voor je rust, enthousiasme en kunde. En nu de weg op!

Jolanda, april 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

De rijlessen vond ik heel leerzaam, ik vond dat je heel veel geduld had . Ik vond het erg leuk om te doen en hoop nog diverse keren achter het camperstuur plaats te nemen.

Gery, mei 2019

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Wij zijn weer veilig thuis. Dank je wel voor de leuke uren in de camper waar je mij zeer op m’n gemak hebt gesteld en goed hebt begeleid zodat ik door een stukje Noordoostpolder heb kunnen rijden. Nooit gedacht dat ik door een stadje zou kunnen rijden en kunnen parkeren. Ik wens dit alle dames (maar ook heren) toe die voor het eerst in een camper gaan rijden of zich niet zo zeker voelen.

Je bent zeer duidelijk en concreet en je laat ook zien wat er gebeurt als je niet goed kijkt. Ik ben erg blij dat ik deze les bij je hebt gevolgd en nu op naar veel veilige kilometers.

Mijn aanbeveling heb je en ook Marinus zegt super gedaan Tineke, mijn complimenten. Hij heeft er ook veel van opgestoken.

Nogmaals dank en wie weet tot ziens. 

Ellen, mei 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Tineke is een goede en rustige rij-instructrice.

Ik vond het heel spannend in het begin maar binnen korte tijd voelde ik me erg op mijn gemak.

We hebben veel tips van haar gekregen en veel geoefend op allerlei wegen en parkeerplaatsen en in een woonwijk etc.

Wij zijn bij Tineke terecht gekomen door het boek dat zij en haar man hebben geschreven: "Dus u wilt een camper". Dat boek is echt aan te bevelen als je nog niets of weinig weet van campers. Tineke en Arie bedankt voor alle goede tips.

Yvonne, januari 2020

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Dank voor de camperles. Ik vond je een prettige instructrice. Met humor en tegelijkertijd duidelijk. Je stelde me op mijn gemak en ik heb er veel van geleerd.

We zullen je van harte aan bevelen.

Anne, maart 2020

--------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Dank je wel voor de rijles en instructies, we vonden het erg leuk!

Karin & Jean-Paul, juni 2020

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Hier nog een review over de rijles van twee weken geleden

Superleuke camperrijles gehad van Tineke.

Ik rijd in mijn gewone auto graag, maar in onze integraal camper van 7,5 m durfde ik dat toch niet, hooguit op een groot leeg parkeerterrein.

We begonnen al goed omdat er een vrachtwagen met pech voor me stond, waardoor ik meteen manoeuvrerend weg moest rijden (alles was toen nog spannend)

Het hele arsenaal aan mogelijk handelingen gedaan: achteruit hoek om (links en rechtsom), straatje keren, hellingproef,

manoeuvreren over parkeerterrein winkelcentrum (die vermijden we zelf altijd), inclusief het vinden van een parkeerplek voor onze camper èn een smal tweerichtingsverkeer straatje (rondje moeilijk ). Daarnaast een stukje alleen gereden èn een redelijk stuk snelweg!

Ik kwam erg opgelucht de les uit!

De dag erna meteen zelf gereden: terechtkomen boven de loosplaatsen, zonder kleerscheuren van de camperplaats af en naar de snelweg rijden en daarna 1,5 uur snelweg rijden en weer hup een parkeerplaats op. Alles is nog nieuw maar tegelijkertijd voelde het zo goed!

Dat wordt voortaan allebei rijden op onze vakanties!

Echt fijn: ik ben letterlijk en figuurlijk op weg geholpen!

Bedankt Tineke!

Cecile,  juni 2020

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Via Peter Meurs van  camperplaats Afslag Nagele ben ik in contact gekomen met Tineke de Ruijter.

We hebben nog niet zo heel lang onze camper. Op de snelweg rijden is geen probleem, maar smallere weggetjes, achteruit rijden, inparkeren ed en zo maar doen, durfde ik niet.

Tijdens ons telefonisch contact viel mij al op, dat Tineke alle moeite nam om een plekje in haar drukke agenda te vinden: 2 uur later!

Ik had dus geen tijd om zenuwachtig te worden, de camper moest rij-klaar staan.

Tineke heeft het talent om iemand op een natuurlijke manier op zijn/haar gemak te stellen. Ik had gelijk een goed gevoel bij haar. Voor het wegrijden, kreeg ik eerst uitvoerig uitleg over de stand van de spiegels. Want je achterbanden kunnen zien, is super belangrijk.

We hebben 2 uur intensief geoefend. Je merkt dat Tineke in het onderwijs heeft gezeten: ze legt alles geduldig uit, daarbij merk je dat ze ook heel technisch onderlegd is. Ze gebruikt speelgoed auto’s om het één en ander visueel te maken waardoor het kwartje valt.

Ik heb nu het vertrouwen dat ik met de camper kan rijden, niet alleen rechtdoor maar ook op smalle weggetjes, achteruit, bochtje achteruit enz.

Ik kan alleen maar zeggen: Tineke is een top vrouw! Deze rijlessen zijn zeker iedere vrouw aan te raden!! Nogmaals bedankt Tineke!!

Annemiek,  juli 2020

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 


Mijn man en ik zijn al jaren enthousiaste camperaars. We reizen veel met z’n tweeën, maar gaan ook regelmatig met een groepje vrienden camperen, zowel ’s-zomers als ’s-winters. Mijn man rijdt dan altijd en ik concentreer mij op de route , een niet ongebruikelijke maar achteraf onhandige taakverdeling!
Maar mijn man is ziek geworden en is daarom afgekeurd om met de camper te rijden, wat nu?
De eerste optie is natuurlijk verkopen, maar dan moeten we voorgoed afscheid nemen van onze campervakanties en de heerlijke gezellige tochtjes met onze vrienden, vreselijk!
De tweede optie is zelf leren rijden. Maar…..ik ben wel gezond, maar toch al 82, zou ik dat wel kunnen? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, heb al mijn moed bij elkaar geraapt en ben via internet bij Tineke en haar “VrouwRijdtCamper” terecht gekomen.
Toen ik haar de situatie had uitgelegd en ik het nog wel een probleem vond om naar camperplaats Afslag Nagele te komen, bood ze aan, dat ze ook wel bij ons wilde komen. Wat een fantastische oplossing! Samen met haar man Arie is ze met haar camper op een naburige camperplek gaan staan, als dat geen service is!
Ik ben wel sidderend aan mijn eerste les begonnen, op een leeg industrieterrein hebben we in alle rust geoefend. Rechtuit en achteruit rijden, bochten voor- en achteruit, enz. en het schakelen was ook nog wel een dingetje!. Het was nog geen doorslaand succes, maar ik had immers “nee” en "ja" kon ik misschien krijgen.
De tweede keer ging het iets beter en Tineke liet me bijna ongemerkt de grote weg oprijden, om daarna een flink stuk te toeren. Beetje bij beetje wist  ze op een rustige manier mijn zelfvertrouwen op te krikken.
Tineke stelde voor om er nog een derde les aan toe te voegen, waarin ze alles nog weer eens op haar gemak doornam, wat er bij het rijden te pas kan komen, waardoor ik er steeds meer plezier in kreeg.
Mijn eerste zelfstandige rit was naar een camping in Balkbrug en nu oefen ik regelmatig met mijn man naast me, om ervaring op te doen
Ik ben natuurlijk geen Max Verstappen, maar wel apetrots!.
Zonder Tineke was het nooit gelukt, wat ben ik blij dat ik bij “VrouwRijdtCamper” ben terecht gekomen!
Dinie, juli 2020

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Hoi Tineke, Nogmaals dank voor de zeer informatieve rijlessen. Floor en Lieke en ik hebben het zeer prettig en waardevol gevonden. De vele tips en de lol ( i.p.v. van angst) krijgen om met je camper te rijden. De lol had ik al, maar is door jou rustige en met humor goede uitleg en tips, nog eens extra leuk geworden. Trouwens ook goed om je eigen rijstijl eens bij te schaven. De hele terugweg geoefend met koppeling sneller los! Ik als moeder van 2 dochters ben blij dat ik dit heb georganiseerd en dit zo positief heeft uitgepakt. We gaan nu met vertrouwen de weg op met onze camper. nogmaals dank, fijn weekend.

Nettie, Floor en Lieke   augustus 2020

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 


Ik ben mij aan het oriënteren op de aanschaf van een camper of buscamper. Aangezien ik daar over het algemeen alleen mee op stap ga moet het rijden met de (bus)camper relaxed zijn. In alle bezoeken aan dealers voor het bekijken van de diverse modellen kwam ik de mogelijkheid tegen om een les te nemen van Tineke via www.VrouwRijdtCamper.nl. Dat leek me wel wat. En dat bleek inderdaad een goede stap te zijn in het afwegingsproces. De les startte al buiten de camper (heb je wel gekeken of alles dicht zit). De twee uur vlogen om. Tineke weet de les zodanig invulling te geven dat je je uitermate op je gemak voelt. Ze brengt veel kennis en ervaring in op een uitermate praktische wijze (een tekening van de straat met een speelgoed campertje). De wijze van uitleggen werkt goed. Daarnaast bevatte de les veel humor. Tot slot kwamen we terecht in de algemene verkeerscontrole, waar het hele politiekorps van Almere wel bij aanwezig leek te zijn. Maar ook dat leidde weer tot interessante leerpunten (waar zit eigenlijk de accu?).
Ik kan iedereen aanbevelen op deze wijze kennis te maken met het (zelf) rijden in een camper zodat je er vertrouwen in krijgt / hebt dat je de camper onder controle hebt. Het is een belangrijke stap geweest in mijn oriëntatiefase. Op naar de volgende stap.
Lutina, augustus 2020

Tineke de Ruijter

tineke@vrouwrijdtcamper.nl

06 - 270 645 31

Zeeuws-Vlaanderen 29

8302 PD Emmeloord